Ce ierburi sunt bune pentru față. Ierburi pentru întinerirea pielii feței și ridurile din jurul ochilor

întinerirea pielii feței

Natura este bogată în ierburi care pot reda elasticitatea pielii și pot face fața mai tânără. Următoarele remedii pe bază de plante au proprietăți pronunțate anti-îmbătrânire:

  • aloe – hidratează, favorizează regenerarea celulară;
  • calendula (gălbenele) – are efect antibacterian, calmează, netezește ridurile, asigură hidratare;
  • lavandă – ameliorează iritația, restabilește un ten sănătos;
  • coltsfoot – uniformizează ridurile și oferă pielii o senzație catifelată;
  • urzica – redă elasticitatea, accelerează metabolismul în straturile pielii;
  • patrunjel – hraneste, hidrateaza, combate ridurile si lumineaza pielea;
  • menta – are efect tonic si revigorant;
  • papadie – lumineaza zonele pigmentate;
  • musetel – favorizeaza regenerarea celulara, inhiba procesul de imbatranire, previne aparitia ridurilor legate de varsta si ale fetei;
  • rozmarin – strânge și netezește pielea;
  • coada-calului – previne lasarea, ajuta la rezolvarea problemelor tenului gras;
  • cimbru (cimbru) – hidratează pielea predispusă la uscăciune, acționează împotriva formării ridurilor;
  • Salvia officinalis – are un efect de lifting pronunțat;
  • Boabele Rowan – au proprietăți antioxidante slabe, curăță porii și netezesc pielea.

În funcție de compoziția, calitățile și caracteristicile plantei medicinale, aceasta poate fi utilizată sub formă de infuzie, soluție pentru compresă sau componentă a măștilor cosmetice. Gheața cosmetică făcută dintr-un decoct din plante luptă eficient împotriva ridurilor.

Ierburi care oferă îngrijire

Pentru procedurile cosmetice, materiile prime din plante sunt selectate ținând cont de tipul de piele și de nevoile acesteia:

  • Pentru cei cu pielea grasă, experții recomandă folosirea pelinului, sunătoarei, brusturei, urzicăi, salviei, coltsfoot, butterbur și sfoara.
  • Pielea uscată va beneficia de folosirea mărarului (plante și semințe), pătrunjel, păpădie, șoricelă, cimbru, boabe de rowan, rozmarin, melisa sau mentă, lavandă, gălbenele (gălbenele), mușețel, petale de trandafir și conuri de hamei.
  • Pielea cu probleme necesită îngrijire specială. Îl poți oferi cu ajutorul celandinei, aloe, verbenă (iarbă de porumbei), gălbenele, imortelle, mentă și coada-calului.

Aceste plante sunt utilizate atât individual, cât și ca parte a produselor multicomponente. Se potrivesc bine cu alte ingrediente, dar necesită respectarea proporțiilor și regulilor de utilizare.

Există diferite moduri de utilizare a materialelor vegetale în cosmetologia acasă. Poate fi folosit atât proaspăt, cât și uscat.

Întinerirea pielii cu probleme

Se prepară o mască pe bază de musetel farmaceutic. Culoarea mușețelului este unul dintre cele mai populare medicamente în medicina pe bază de plante. Îngrijește delicat pielea feței, netezește ridurile și oferă nutriția și hidratarea necesare. Proprietățile antiinflamatorii ale mușețelului vor fi utile pentru îngrijirea pielii cu probleme.
Pentru a pregăti masca veți avea nevoie de: o lingură de desert de chefir sau lapte acru, aceeași cantitate de mușețel, un ou de găină.

Bateți toate ingredientele într-un blender. Aplicați masca finită pe piele timp de douăzeci de minute.

Acest produs este recomandat pentru utilizare nu numai pe față, ci și pe gât.

Netezirea ridurilor de sub ochi și picioare de cioara

O mască realizată dintr-un amestec de ierburi uscate, zdrobite: mentă, pătlagină, mușețel va ajuta la netezirea ridurilor de la colțurile ochilor și de pe pleoapa inferioară.

O lingură de desert din fiecare ingredient este combinată într-un recipient și turnată cu un pahar (200 ml) de apă clocotită. După aceasta, produsul se fierbe timp de 10-15 minute la foc mic. Lichidul se scurge și se pune deoparte, iar la ierburi se adaugă o linguriță de amidon și se amestecă bine.

Timpul de expunere a măștii este de 20 de minute. După acest timp, spălați fața cu bulion sau apă.

Refacerea îmbătrânirii și îmbătrânirii pielii

Este posibil să restabiliți elasticitatea pielii mature și să neteziți ridurile fine prin utilizarea sistematică a unui produs din frunze de salvie, flori de mușețel, sunătoare și floare de tei. Materiile prime sunt luate uscate în părți egale, de exemplu, o linguriță sau o lingură de desert.

Folosind o râșniță de cafea sau un blender, măcinați ierburile până la făină, adăugați apă clocotită și amestecați. După aceasta, adăugați o lingură de smântână sau smântână grea de casă, o linguriță de orice ulei vegetal.

Aplicați produsul pe față timp de 20 de minute.

Iluminarea pielii mature

Pe măsură ce îmbătrânesc, multe femei suferă de apariția petelor de vârstă. O mască din urzică funcționează bine pentru acest defect cosmetic.
Se prepară dintr-o lingură de urzică uscată tocată, o jumătate de lingură de suc de lămâie și o lingură de smântână.

Urzicile se amestecă cu sucul, apoi se adaugă sucul. Ingredientele trebuie amestecate bine și lăsate să se fierbe timp de 15 minute. După aceasta, produsul se aplică pe față în mai multe straturi cu o perie cosmetică. Timpul de expunere al măștii nu este mai mare de 15 minute.

Astfel de proceduri pot fi efectuate pe pielea iritată care este predispusă la uscare frecventă.

Mască de îngrijire pe bază de plante

O mască din mentă uscată, mușețel și pătlagină are grijă de piele. Materiile prime se amestecă în părți egale, se zdrobesc, se toarnă cu apă și se fierb timp de 10 minute la foc mic. Se filtrează bulionul și se aruncă frunzele de ceai. Adăugați puțin amidon de cartofi în bulion. Păstrați produsul timp de 20 de minute.

Decoctul de Calendula pentru intinerire

Remedii antirid din calendula

Florile de galbenele sunt adesea folosite în rețetele de medicină alternativă și cosmetologie. Se toarnă o lingură de flori de galbenele într-un pahar (200 ml) de apă clocotită și se lasă cel puțin o jumătate de oră.

Un șervețel de tifon cu mai multe straturi se umezește în bulion, se stoarce ușor și se aplică pe față. Păstrați compresa până când șervețelul este aproape uscat. După îndepărtarea măștii, fața trebuie clătită cu apă caldă.

Ace, frunze de mesteacăn și mușețel

Se macină o linguriță de flori de mușețel, o linguriță de ace de pin, o lingură de frunze proaspete de mesteacăn într-un blender, se adaugă o cantitate mică de apă fiartă și se amestecă pentru a face o pastă. Măcinați gălbenușul de pui cu o lingură de brânză de vaci de casă și combinați-l cu terci de plante.

Se amestecă bine amestecul și se distribuie pe față. Lăsați 25 de minute, apoi clătiți cu apă.

Ierburi pentru piele uscată

Turnați o linguriță de petale de trandafir proaspete, aceeași cantitate de frunze de mentă proaspătă, flori de mușețel și urzică proaspătă într-o jumătate de pahar (100 ml) de apă clocotită. Se fierbe timp de cinci minute. Cand bulionul s-a racit putin se strecoara. Se macină zațul, se combină cu o linguriță de brânză de vaci de casă și o cantitate mică de lapte (pentru consistență). Rezultatul ar trebui să fie o masă cremoasă. Se aplică pe față și se spală cu apă caldă după 20 de minute.

Întineritor pe bază de pătlagină

Este mai bine să faceți această mască după o baie sau o saună, când fața este bine aburită și porii sunt deschiși. Masca conține fulgi de ovăz, care are un efect pozitiv asupra pielii mature și obosite.

Două linguri de făină, măcinată din fulgi de ovăz, două linguri de ulei de măsline, o lingură de frunze de pătlagină zdrobite sunt amestecate și măcinate până la o stare moale. Păstrați masca pe piele timp de până la jumătate de oră. Se foloseste nu numai pe fata, ci si in zona gatului si decolteului.

Lotiunea de musetel

Din flori de mușețel se prepară o fito-loțiune. O lingură de materie primă se toarnă într-un pahar de vin alb sec bun. Se infuzeaza timp de doua saptamani intr-un loc ferit de lumina soarelui.

Șterge pielea de două ori pe zi cu o loțiune auto-preparată, după care trebuie să aplici o cremă hrănitoare.

Loțiune de tei

Infuzia preparata dupa aceasta reteta nu contine alcool. Se utilizează atunci când apar primele modificări legate de vârstă.

Preparați produsul din două linguri de floare de tei și 250 ml apă clocotită. Teiul se umple cu apă și se lasă o jumătate de oră. După aceasta, filtrați. Utilizați loțiune de două ori pe zi.

Gheata cosmetica se prepara prin congelarea unei infuzii de plante racite. Servește ca un mijloc excelent de prevenire a apariției semnelor timpurii de îmbătrânire. Când este folosită în mod regulat, gheața vă ajută să vă păstrați pielea proaspătă pentru o lungă perioadă de timp.

Băi de aburi

Această procedură ajută la curățarea feței, așa că se efectuează înainte de aplicarea măștii.

Aburul care se ridică deasupra decoctului de plante deschide și curăță porii, iar uleiurile esențiale extrase din plante medicinale hrănesc pielea și îi asigură protecție.
În plus, băile de aburi servesc ca aromoterapie, ajutând la depășirea stresului și ameliorarea oboselii.

Plantele medicinale sunt un remediu popular popular care ajută la rezolvarea multor probleme, inclusiv cele cosmetice. Cu ajutorul materiilor prime din plante, puteți întineri semnificativ pielea și puteți îmbunătăți aspectul acesteia. În plus, toate produsele cosmetice pe bază de plante sunt accesibile și ușor de utilizat.

Ierburi pentru întinerirea pielii feței și a ridurilor din jurul ochilor - rețete create de natură!

Conform statisticilor, numărul de elemente chimice nocive din produsele cosmetice folosite zilnic de femei ajunge la 168. Acestea reduc imunitatea și slăbesc sistemul endocrin al organismului. Cu toate acestea, există o soluție pentru această situație - ierburi pentru întinerirea pielii faciale. Dacă urmați recomandările pentru colectarea, depozitarea și prepararea produselor cosmetice pe bază de plante, această cantitate poate fi redusă semnificativ, în timp ce vindecă și întinerește simultan epiderma și organismul în ansamblu.

Efectul de vindecare al ierburilor

Cosmeticele pe bază de plante conțin majoritatea mineralelor, acizilor organici și alte elemente necesare pentru funcționarea completă a țesuturilor epiteliale.

Cosmetologii au împărțit plantele în grupuri, ținând cont de tipul și problemele pielii. Medicina tradițională cunoaște peste 2 mii de soiuri de plante medicinale; 20 de nume sunt folosite în cosmeticele medicinale de acasă, printre care:

  • urzica, patlagina, menta sunt mai potrivite pentru tenul gras;
  • cimbrul, oregano, gălbenele sunt cel mai bine folosite de femeile cu un tip de suprafață uscată;
  • patrunjelul, papadia, celandina au proprietati de albire;
  • Coaja de stejar, musetelul, calendula sau sfoara vor ajuta la calmarea si ameliorarea inflamatiei;
  • rozmarinul și salvia vor scăpa de ridurile din jurul ochilor, gurii și pliurile de pe frunte;
  • teiul, sunătoarea ajută la îngustarea porilor, tonifierea epidermei, îndepărtarea strălucirii uleioase;
  • Recenziile de varec pentru întinerirea feței - iarba de mare - laudă efectul său unic asupra pielii.
cosmetice medicinale pentru întinerire

Avantajele cosmeticelor medicinale

Contribuția plantelor la întinerirea pielii este enormă. Mulți factori contribuie la aceasta:

  • componente naturale, prietenoase cu mediul;
  • efectul profund al măștilor, decocturii;
  • bogăția și varietatea plantelor vă permite să alegeți rețeta potrivită pentru orice tip;
  • incetineste imbatranirea, hidrateaza intens, da elasticitate, culoare sanatoasa, fara teama pentru sanatatea organismului, evitand iritatiile si inflamatiile;
  • plantele medicinale sunt absorbite de celule 100%, spre deosebire de produsele cosmetice cu componente chimice.

Când se utilizează și contraindicații

Plantele medicinale pot fi folosite pentru a combate deficiențele:

  • inflamație, acnee;
  • pete de vârstă multiple;
  • formarea de noi riduri;
  • uscăciune excesivă, descuamarea pielii
  • reacții alergice, mâncărime, roșeață;
  • umflare, albastru în zona ochilor;
  • strălucire grasă, culoare ternă a epidermei.

Există mai multe contraindicații pentru utilizarea produselor cosmetice pe bază de plante:

  • alergie individuală la produs;
  • boli asociate cu sistemul circulator, oncologie;
  • stare postoperatorie (prezența rănilor proaspete).

Rețete care vor reda tinerețea și frumusețea feței tale

Un tonic pe bază de floare de tei va ajuta la curățarea și la refacerea echilibrului de apă al celulelor. Ai nevoie de 2 linguri. se toarnă 250 ml apă clocotită peste flori, se acoperă recipientul și se strecoară după o jumătate de oră. Ștergeți pielea dimineața și seara.

Utilizați 1 linguriță exclusiv pentru curățarea tenului gras. complex de ierburi (flori de gălbenele, floarea de colț, violetă) și 1 lingură. musetel, care se toarna apa clocotita (0, 5 l). A doua zi, ștergeți zonele cu probleme cu decoct. Produsul va elimina impuritățile și va împrospăta pielea.

O mască făcută din suc de aloe și fulgi de ovăz va ajuta la eliminarea ridurilor din jurul ochilor. Se amestecă ingredientele într-un raport de 2: 1 și se aplică amestecul într-un strat subțire timp de 10 minute. Îndepărtați reziduurile cu un tampon de bumbac.

O altă versiune dovedită a măștii pentru întinerire este preparată dintr-o pastă de frunze de urzică, sunătoare, coacăze negre, fructe de rowan, turnate cu apă clocotită la o rată de 2-3 linguri. colectare la 0, 5 litri de lichid. Lăsați produsul aproximativ 3 ore, zdrobiți-l până la o consistență omogenă (dacă este posibil), apoi distribuiți amestecul pe pielea curățată. După o jumătate de oră, spălați reziduurile.

O mască de mentă și ceai verde (1 lingură din fiecare componentă) va ajuta la restabilirea strălucirii sănătoase și a elasticității epidermei. Turnați apă clocotită peste amestec pentru o vreme. Apoi scurgeți apa (poate fi folosită ca tonic sau bază pentru gheață) și puneți plantele în sine la suprafață. După 15 minute, îndepărtați pulpa.

Dacă încă nu aveți încredere în puterea de întinerire a plantelor, atunci vă recomandăm să citiți articolul nostru despre produse farmaceutice pentru față; poate că metodele de medicină tradițională vă vor fi mai potrivite.

rețete de casă pentru întinerire

Trebuie să știți acest lucru atunci când vă întineriți cu ierburi!

  • Unele ierburi sunt alergene. Înainte de a utiliza un produs cosmetic, efectuați un test de probă.
  • În scopuri cosmetice, folosiți plante achiziționate de la o farmacie (calitatea acesteia este garantată) sau colectate în zone dovedite, ecologice.
  • Studiați caracteristicile și proprietățile fiecărei componente; acestea ar trebui să vizeze rezolvarea problemei, în funcție de tipul de suprafață.
  • Pregătiți decocturi pentru maximum 3 zile de utilizare; păstrați amestecurile moale nu mai mult de 2 zile.
  • Pentru a obține un efect mai mare, nu uitați să includeți alimente anti-îmbătrânire în dieta zilnică, să efectuați masaj și gimnastică facială.
  • Spălarea cu un decoct după un masaj facial energic ajută la saturarea rapidă a celulelor cu nutrienți și activează procesele, inclusiv producția de fibre de colagen și elastină.
  • Gheața cosmetică din plante hidratează și hrănește eficient celulele epiteliale. Aflați mai multe despre prepararea rețetelor de minuni de gheață aici.

Rețete din plante antirid

Ridurile și alte tulburări ale pielii apar ca urmare a influenței multor factori, inclusiv a celor psihologici - stres, anxietate, depresie.

Problema de mediu este, de asemenea, importantă - atmosfera murdară a megaorașelor, schimbările climatice, schimbările bruște ale umidității și temperaturii aerului.

Adesea pielea îmbătrânește prematur din cauza produselor cosmetice decorative selectate incorect sau de calitate scăzută sau a expresiilor faciale prea active.

În general, există multe motive, dar rezultatul este evident, iar astfel de neajunsuri pot și trebuie tratate acasă.

Extractele din plante sunt utilizate pe scară largă în cosmetică. Și sunt și mai utile în forma lor pură.

Ierburile oferă cea mai bună îngrijire pentru frumusețea, tinerețea și sănătatea pielii și vom fi bucuroși să le folosim.

Ierburi pentru față împotriva ridurilor - beneficii

Există un număr mare de ierburi care ajută la restabilirea turgenței pielii și a le face mai tinere. Dar pentru a obține efectul de întinerire dorit, vă recomandăm să folosiți următoarele plante medicinale:

  • Aloe - hidratează și întinerește pielea
  • Calendula - hidrateaza, dezinfecteaza, calmeaza si netezeste ridurile
  • Urzica - ajuta la accelerarea proceselor metabolice in tesuturi si reda elasticitatea pielii
  • Lavandă - împrospătează, calmează și reda culoarea pielii
  • Coltsfoot - netezește, hidratează și face pielea catifelată la atingere
  • Pătrunjel - netezește ridurile, hidratează, hrănește și albește pielea, făcându-le tinere și în formă
  • Mentă – împrospătează și tonifică pielea îmbătrânită
  • Papadia - ajuta la eliminarea pigmentarii
  • Rozmarin – are proprietăți de netezire, strânge și întinerește bine pielea
  • Mușețel - reface pielea, oprește ofilirea acesteia, previne formarea ridurilor
  • Rowan - curăță pielea, netezește ridurile și acționează ca un antioxidant ușor
  • Cimbru - hidratează eficient pielea uscată, prevenind astfel formarea ridurilor
  • Salvie - folosită ca remediu natural de lifting
  • Coada-calului - îndepărtează pielea lăsată, ajută la pielea grasă și problematică a feței

Mai sus am descris un număr mic de ierburi care pot fi folosite în cosmetologia acasă pentru a combate îmbătrânirea pielii. În funcție de proprietățile plantei, aceasta poate fi folosită sub formă de mască, infuzie sau comprese. Frecarea feței cu gheață cosmetică pe bază de decoct din plante ajută la îndepărtarea perfectă a ridurilor.

Rețete de măști antirid

Puteți elimina ridurile folosind măști de față făcute din plante medicinale. Folosiți ierburi proaspete și uscate.

Mască antirid sub ochi

O mască pe bază de plante realizată din flori de pătlagină uscată, mentă și mușețel va ajuta la îndepărtarea ridurilor de sub ochi. Se toacă și se amestecă ierburile, luate câte 1 lingură, se toarnă peste ele un pahar cu apă clocotită și se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se strecoară apoi apa, se adaugă 1 linguriță de amidon de cartofi în pulpa din plante și se amestecă bine. Înainte de a aplica masca pe față, mai întâi ungeți-o cu o cremă hrănitoare. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă la temperatura camerei.

Mască pentru decolorarea și îmbătrânirea pielii

O mască din frunze de salvie, sunătoare, mușețel și tei ajută la îndepărtarea ridurilor de pe pielea decolorată și îmbătrânită. Măsurați ingredientele uscate în proporții egale - câte o linguriță. Măcinați-le bine în făină folosind o râșniță de cafea. Se toarnă apă clocotită peste el. Se adauga apoi o lingura de smantana si o lingurita de ulei vegetal. Aplicați masca și clătiți cu apă la temperatura camerei după 20 de minute.

Mentă, pătlagină, mușețel

O mască făcută din ierburi uscate de mentă, pătlagină și flori de mușețel ajută perfect. Acestea trebuie amestecate în părți egale, zdrobite și fierte timp de zece minute la foc mic. Se strecoară apoi totul și se adaugă amidon de cartofi în apă. Înainte de a aplica această mască pe față, trebuie să o lubrifiați cu o cremă hrănitoare. Lăsați masca timp de douăzeci de minute.

Masca cu Calendula

Puteți elimina ridurile de pe față folosind calendula officinalis: turnați 1 lingură din această plantă într-un pahar cu apă clocotită și lăsați-o să fiarbă timp de 30 de minute. Înmuiați un tampon de tifon în infuzia rezultată și aplicați pe față. Când șervețelul începe să se usuce, scoateți-l și spălați-l cu apă caldă.

O altă rețetă populară pentru o mască hrănitoare și netezitoare pentru pielea îmbătrânită

Se toaca marunt si se amesteca o lingurita de flori de musetel medicinal, o lingura de frunze proaspete de mesteacan, o lingurita de ace de pin. Se toarnă apă fiartă peste masa zdrobită pentru a forma o pastă. Adăugați un gălbenuș și o lingură de brânză de vaci. Pasează toate ingredientele și aplică pe pielea feței timp de 25 de minute. Clătiți cu apă caldă.

Mască pentru îngrijirea pielii uscate

Luați câte 1 linguriță de petale de trandafir proaspete, frunze proaspete de mentă, flori uscate de mușețel și frunze proaspete de urzică. Peste totul se toarnă o jumătate de pahar de apă clocotită, se fierbe 5 minute și se strecoară.

Amestecați carnea de plante cu 1 linguriță de brânză de vaci și adăugați puțin lapte cald pentru a obține o masă similară ca grosime cu smântâna.

Aplicați pe pielea feței și după 20 de minute, clătiți cu apă caldă.

Rețetă populară de loțiune pe bază de plante împotriva ridurilor

Se toarnă 1 lingură de flori uscate de mușețel într-un pahar de vin alb sec și se lasă să se infuzeze timp de 2 săptămâni. Ștergeți pielea îmbătrânită cu această loțiune dimineața și seara, după ștergere, aplicați pe față o cremă hrănitoare.

Ierburile au fost mult timp considerate un remediu popular eficient împotriva ridurilor. Este important să folosiți aceste rețete nu ocazional, ci în mod constant sau în cursuri repetate, iar apoi rețetele simple, dar foarte eficiente, vă vor ajuta să neteziți schimbările legate de vârstă și ridurile adânci nu vor apărea pentru o perioadă foarte lungă de timp.