Tehnici de cosmetologie estetică „precoce" pentru combaterea îmbătrânirii pielii feței

decolorarea pielii tinere

Cine dintre noi nu a visat măcar o dată să inventeze „elixirul tinereții"? La urma urmei, chiar și cea mai spectaculoasă și îngrijită doamnă de 35 de ani are deja picioare de ciorbală vizibile lângă ochi și primele riduri pe frunte! Și oricât de susținătoare este natura, mai devreme sau mai târziu te gândești cum să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii feței și să-ți refaci vechiul tinerețe. Deși îmbătrânirea pielii umane nu este o boală, ci un proces natural, este în puterea noastră să avem grijă de prevenirea îmbătrânirii premature (devreme) a pielii feței. Să încercăm să ne dăm seama cum, de ce și când îmbătrânește pielea, citiți despre asta în articolul nostru.

Semne ale modificărilor pielii legate de vârstă

Din pacate, fiecare an in care traiesti lasa o amprenta nu doar in memorie, ci si pe chip. Markerii tipici ai pielii mature care necesită îngrijire anti-îmbătrânire sunt:

 • Uscăciune și descuamare: de-a lungul anilor, pielea se deshidratează, se subțiază și devine „ca pergament";
 • Riduri: la început superficiale și abia sesizabile, apoi expresii faciale mai pronunțate și cele mai neplăcute profunde;
 • Scăderea fermității și elasticității: trăsăturile feței par ascuțite sau lasate;
 • slăbiciune: chiar si cu ingrijirea corespunzatoare, de-a lungul anilor fata isi pierde prospetimea si pare obosita;
 • Pete întunecate, al cărui aspect este „trezirea" finală că este urgent necesar să ne gândim la combaterea îmbătrânirii rapide a pielii.

Primele semne ale îmbătrânirii pielii feței nu apar la vârsta de 30-35 de ani, așa cum cred majoritatea oamenilor. Ridurile superficiale lângă ochi și pe frunte încep să se formeze la vârsta de 17-20 de ani, iar întregul lor ciclu de dezvoltare durează până la 7-10 ani!

Modificări ale pielii odată cu îmbătrânirea

Semnele externe ale modificărilor legate de vârstă sunt cauzate de procese interne naturale. În timp, în piele:

 • conținutul de umiditate scade, ceea ce duce la o scădere a elasticității;
 • se formează mai puține fibre de colagen și elastină, care formează un „cadru" elastic al pielii și previn adâncirea ridurilor;
 • reînnoirea straturilor de suprafață se deteriorează, determinând tenul să devină mai tern și porii să pară măriți;
 • Are loc „gruparea" celulelor pigmentare (melanocite), ceea ce duce la tulburări de pigmentare.

Patru tipuri de îmbătrânire a pielii faciale

Este o mare greșeală să presupunem că pielea îmbătrânită arată întotdeauna la fel! Dermatologii și cosmetologii disting patru tipuri principale de piele îmbătrânită:

 • Obosit: cu tumefiere, pastositate, pliu nazolabial pronunțat și colțuri căzute ale gurii;
 • Încrețită: cu uscăciune crescută, „picioare", pleoape încrețite, buză superioară „onduită" și bărbie;
 • Deformat: cu fața ovală netezită sau „umflată", bărbie dublă, obraji „bulldog", exces de grăsime în zona pleoapelor;
 • Îmbătrânire combinată: cu severitate aproximativ uniformă a manifestărilor celor trei tipuri anterioare.

Desi aceste semne apar in sfarsit dupa 35-40 de ani, tinand cont de anumite criterii putem presupune ce tip de imbatranire va urma. Astfel, femeile cu pielea uscată au mai multe șanse să dezvolte riduri pronunțate, iar pentru cele cu un strat de grăsime subcutanat dezvoltat, este important să aveți grijă în prealabil ca fața lor să nu „lade". Dacă aveți piele mixtă, cel mai probabil îmbătrânirea va urma tipul „obosit".

cum să păstrezi pielea feței tânără

Regimul adecvat de băut, mâncarea sănătoasă, somnul adecvat, renunțarea la fumat și abuzul de alcool, mersul în aer curat, exercițiile fizice, un ritm de viață măsurat și utilizarea produselor cosmetice de înaltă calitate vor încetini, fără îndoială, îmbătrânirea pielii feței oricărei femei.

Cât de eficiente sunt cosmeticele anti-îmbătrânire?

În ciuda faptului că companiile de cosmetologie de top au propriile laboratoare și chiar institute de frumusețe, eficiența produselor inovatoare scumpe anti-îmbătrânire, din păcate, este foarte exagerată. Aproape toate cremele, uleiurile, măștile, serurile și alte produse anti-îmbătrânire atunci când îngrijiți pielea feței rămân pe suprafața acesteia fără a pătrunde în straturile mai profunde, unde apar principalele modificări „legate de vârstă"!

Desigur, pentru pielea matură este utilă o peliculă de protecție cu filtru UV, care previne evaporarea umidității și neutralizează efectele negative ale razelor solare. Totuși, acest lucru nu afectează în niciun fel refacerea cadrului din fibre elastice! Mai mult decât atât, în majoritatea cazurilor, informațiile despre conținutul de colagen al unei creme se dovedesc a fi un truc publicitar banal, deoarece, conform oamenilor de știință britanici, această proteină cu un nivel molecular ridicat pur și simplu nu este capabilă să pătrundă în bariera pielii.

În același timp, contactul în timp util cu un specialist în domeniul cosmetologiei estetice vă permite să obțineți o „întinerire" radicală fără intervenții chirurgicale plastice. Și acum vă invităm să vă familiarizați cu cele mai eficiente proceduri de recuperare „devreme".

Metoda numărul 1. Hidratarea

Indicatii: Piele obosită și îmbătrânirea combinată, deși ca metodă complementară hidratarea este eficientă și pentru riduri.

Cea mai bună soluție profesională: Biorevitalizare cu acid hialuronic.

Punct de aplicare: Straturi profunde ale pielii. Deoarece conținutul de acid hialuronic scade odată cu îmbătrânirea, injectarea acestuia vă permite să saturați pielea cu umiditate și să stimulați producția propriului acid hialuronic, fibre de colagen și elastina.

rezultate: Fața arată mai fermă și mai proaspătă, culoarea sa este uniformizată, iar severitatea petelor de vârstă este redusă vizibil.

Metoda numărul 2. Combaterea ridurilor

Indicatii: Piele ridată.

Soluția profesională nr. 1: Chirurgie plastică contur injecție.

Punct de aplicare: Straturile mijlocii și profunde ale pielii. Fillerele biocompatibile speciale sunt injectate cu un ac subțire direct sub pliu (rid) sau în mușchiul de sub zona cu probleme pentru a crea volumul necesar.

rezultate: Datorită volumului suplimentar, ridurile sunt netezite și par mai puțin vizibile.

Soluția profesională nr. 2: Laser fracționat

Punct de aplicare: Straturi profunde ale pielii. Fasciculele distribuite de fascicule laser pătrund la 0, 4. . . 1, 4 mm adâncime, stimulând producția de fibre de colagen și elastină.

rezultate: Restaurarea propriului cadru de fibre reduce severitatea ridurilor medii și profunde și le face pe cele superficiale aproape invizibile. Efecte suplimentare ale termolizei fracționate sunt dispariția sau luminarea semnificativă a petelor de vârstă și întărirea conturului facial.

Soluția profesională nr. 3: injecții cu Botox sau Dysport.

Punct de aplicare: Mușchii feței. Acțiunea toxinei botulinice, ingredientul principal al acestor medicamente, duce la relaxarea mușchilor faciali și, în consecință, la netezirea ridurilor.

rezultate: Reduce numărul și severitatea ridurilor vizibile, mai ales pe măsură ce pielea din jurul ochilor îmbătrânește.

Metoda nr. 3. Refacerea contururilor faciale

Indicatii: Îmbătrânire cu piele lăsată.

Soluție profesională: Ridicare fir (ridicare fir).

Punct de aplicare: Straturi profunde ale pielii. Introducerea celor mai fine fire asigură strângerea și sprijinirea zonelor cu probleme (ochi, sprâncene, obraji, bărbie, gât etc. ). Un alt avantaj al procedurii este stimularea producției de colagen propriu, ceea ce face ca cadrul rezultat mai durabil.

rezultate: Strângerea vizibilă a zonelor lăsate, îmbunătățirea contururilor.

Metoda numărul 4. „Reînnoirea" pielii

Indicatii: Îmbătrânire combinată.

Soluție profesională: Peeling: laser și chimic.

Punct de aplicare: Straturile superficiale, medii și profunde ale epidermei. „Evaporarea" epiteliului keratinizat sub influența unui fascicul laser sau îndepărtarea acestuia cu ajutorul acidului organic stimulează creșterea de noi celule și refacerea fibrelor de colagen.

rezultate: Utilizarea peeling-ului pentru pielea îmbătrânită duce la un efect de întinerire vizibil: fața pare mai proaspătă, iar în timp, pe măsură ce cadrul de colagen se întărește, ridurile sunt netezite și conturul se întărește.

În cele din urmă, este de remarcat faptul că cea mai bună modalitate de a scăpa de riduri și de a preveni îmbătrânirea în continuare a pielii va fi selectată pentru tine de un specialist în domeniul cosmetologiei estetice, ținând cont de tipul de îmbătrânire și de caracteristicile tale individuale.