Remedii populare pentru riduri

O femeie se străduiește să arate atrăgătoare la orice vârstă. Dar în timp, pielea de pe față își pierde fermitatea și elasticitatea, culoarea ei se schimbă. Datorită scăderii tonusului mușchilor faciali apar pliuri și riduri. Cum poți face față ridurilor care au apărut deja? Cum să întineriți pielea feței? Remediile populare pentru riduri vin în ajutor.

femeia se uită în oglindă după întinerirea pielii cu remedii populare

Cauzele ridurilor

Primele riduri pot apărea încă de la vârsta de 20 de ani. Acestea sunt ridurile imitative care încep să apară atunci când ne încrețim nasul, ridicăm sprâncenele și ne strâmbăm când vorbim și râdem. Ele apar pe puntea nasului și a frunții și, de asemenea, se formează de ambele părți ale nasului. Ridurile mimice sunt orizontale și verticale.

După 35 de ani, încep să apară ridurile din jurul ochilor, așa-numitele „picioare de ciobie". Ele apar mai devreme la femeile care deseori strabesc ochii. În aceeași perioadă pot apărea pliuri care merg de la aripile nasului până la colțurile gurii, astfel de pliuri de pe față sunt numite „rictus".

Ridurile premature se formează cu stilul de viață greșit: lipsa somnului, dependența de alcool, fumat, activitate fizică scăzută. Adesea, ridurile apar cu o scădere bruscă în greutate sau, dimpotrivă, cu o creștere rapidă în greutate.

Pentru a netezi vizibil ridurile care s-au format deja și pentru a preveni apariția de noi defecte pe față, puteți folosi remedii populare: măști și creme. Sunt făcute din ingrediente simple care se găsesc în fiecare casă.

Măști antirid

  • Mască de pâine. Acest remediu ajută la reducerea ridurilor din jurul ochilor. Înmuiați pesmetul alb în ulei de măsline încălzit. Aplicați painea rezultată pe pielea din jurul ochilor timp de 20 de minute.
  • Mască hrănitoare. Se amestecă gălbenușul unui ou, ½ linguriță miere și 1 linguriță fulgi de ovăz zdrobit sau fulgi de ovăz. Mierea se topește în prealabil până la o consistență lichidă. Dacă amestecul este gros, adăugați lapte cald. Țineți pe față timp de 15 minute.
  • Mască hidratantă. Acest instrument hidratează bine pielea, făcând-o mai elastică și mai netedă. Pentru gătit, aveți nevoie de 1 gălbenuș și 1 linguriță de smântână groasă, lapte cald, ulei de măsline și miere topită. Amestecați bine toate ingredientele și aplicați amestecul pe față timp de 20 de minute.
  • Mască de netezire. Această mască este eficientă pentru pielea lăsată. Măcinați morcovii proaspeți într-un blender. Luați 1 lingură din piureul de morcovi rezultat, adăugați 1 lingură de amidon de cartofi și 4 linguri de lapte caș sau lapte acru. Se amestecă bine toate ingredientele și se aplică compoziția pe pielea feței și a gâtului timp de 20 de minute.
  • Mască de caise cu vitamine. Se zdrobește pulpa unei caise coapte cu o furculiță. Se amestecă 1 lingură din piureul rezultat cu 1 linguriță de smântână groasă sau brânză de vaci. Aplicați masca timp de 25-30 de minute.
  • Masca de drojdie de bere netezeste bine ridurile si imbunatateste elasticitatea dermei. Veți avea nevoie de 1 lingură de drojdie de bere și puțin lapte. Daca ai un tip de ten gras, este mai bine sa folosesti nu lapte, ci iaurt. Se dizolvă drojdia de bere într-o cantitate mică de lapte până la consistența unei smântână groasă. Aplicați masca timp de 15 minute.
  • Mască de căpșuni. În sezonul căpșunilor, asigurați-vă că faceți o mască cu această boabă frumoasă. Luați 6-7 fructe de pădure coapte, zdrobiți-le cu o furculiță și, de preferință, cu o lingură de lemn sau o spatulă. Adăugați 1 linguriță de ulei de măsline, miere lichidă și decoct de mușețel. Se amestecă bine ingredientele și se aplică masca pe față și pe gât timp de 30 de minute.
  • Mască de cartofi. Rade sau toacă 1 cartof într-un blender, după ce i-ai tăiat coaja. Se amestecă 2 linguri de pulpă de cartofi cu 2 linguri de făină albă de grâu și 2 lingurițe de lapte cald. Aplicați amestecul pe față timp de 15 minute.
  • Mască de urzică. Pentru mască, veți avea nevoie de frunze tinere de urzică proaspete. Spălați-le bine, tocați-le într-un blender sau tăiați-le foarte fin cu un cuțit. Se iau 2 linguri din ternul rezultat, se adaugă 1 linguriță de miere lichidă și ulei de măsline. Aplicați amestecul timp de 30 de minute.
  • Mască cu lapte de struguri. Stoarceți o jumătate de pahar de suc de struguri (mai bine folosiți struguri roșii). Adăugați o jumătate de pahar de lapte cald. Înmuiați tifon sau cârpă subțire de bumbac în lichidul rezultat și puneți-o pe față timp de 15 minute. După mască, aplicați o cremă hidratantă pe piele.
  • Mască de fulgi de ovăz cu lapte. Luați 2 linguri de fulgi de ovăz, 5 linguri de lapte încălzit, 1 linguriță de ulei de măsline și un gălbenuș de ou. Se amestecă bine și se aplică compoziția pe față timp de 30-35 de minute. După mască, este indicat să clătiți pielea cu decoct din plante de mentă și galbenele.
ierburi pentru întinerirea pielii

Creme antirid

Puteți pregăti în mod independent nu numai o mască, ci și o cremă pentru întinerirea pielii. Așa că poți fi sigur că folosești produse cosmetice naturale care nu conțin arome și conservanți nocivi.

Crema de unt. Untul poate fi folosit ca o crema de noapte care va ajuta la eliminarea ridurilor. Aplica uleiul inmuiat cu miscari de masaj pe fata si gat, lasa peste noapte.

Crema de ochi. Pregătiți un decoct de mușețel și flori de tei. Ierburile iau o linguriță. Se toarnă colecția uscată 100 ml de apă clocotită și se lasă să se infuzeze. După 30-40 de minute, se iau 2 linguri din infuzia rezultată, 1 lingură de unt nesărat și 1 linguriță de ulei de ricin. Bateți toate ingredientele pentru a obține un amestec omogen. Aplicați crema rezultată înainte de culcare pe pielea din jurul ochilor. Produsul poate fi păstrat la frigider nu mai mult de 5 zile.

Utilizați remedii populare în lupta împotriva ridurilor, faceți exerciții speciale pentru mușchii feței, respectați o alimentație adecvată și un stil de viață activ. Deci pielea ta va fi elastică și sănătoasă pentru o perioadă foarte lungă de timp.