Din păcate, bătrânețea și manifestările sale negative sunt inevitabile. Observăm primele semne pe față sub formă de mici riduri, ulterior se adâncesc, culoarea pielii se schimbă, apar umflături, iar conturul clar se pierde.
Deoarece procesul fiziologic de îmbătrânire a pielii a fost studiat suficient de bine, caracteristicile sale sunt luate în considerare atunci când se creează metode nechirurgicale de lifting facial.
Până la vârsta de 25-30 de ani, pielea începe să se estompeze, pierderea elasticității duce la faptul că începe treptat să se lase. Pentru a amâna acest moment, sunt necesare proceduri de ridicare. Acasă, sunt și posibile, principalul lucru este să le efectuați în mod regulat, altfel nu va exista niciun rezultat.
Este un fapt binecunoscut: cu cât începi mai devreme să ai grijă de sănătatea pielii tale, cu atât te va încânta mai mult cu tinerețea și frumusețea ei.
Semne și cauze ale procesului de îmbătrânire a pielii feței
Pielea este formată din mai multe straturi. Cel de sus este o barieră naturală care nu permite bacteriilor și microbilor să pătrundă în dermă, reduce semnificativ gradul de efecte negative ale razelor ultraviolete, ale apei de calitate scăzută și ale temperaturilor extreme. În plus, epiderma nu permite umezelii să se evapore din straturile pielii. Substanțele importante colagenul și elastina sunt sintetizate în fibroblaste, care mențin fermitatea și elasticitatea pielii.
Odată cu vârsta, în procesele de diviziune, regenerare celulară, apar eșecuri, ceea ce duce la scăderea grosimii epidermei. Ca urmare, fiabilitatea protecției pielii scade, evaporarea umidității se accelerează, iar derma devine uscată. Există o încetinire a producției de elastină și colagen, pielea își pierde elasticitatea.
Ca urmare, apar ridurile imitative, care ulterior se transformă în pliuri adânci. Nuanța pielii se schimbă, iar subțierea stratului barieră poate provoca apariția rozaceei - vene de păianjen. Tulburările metabolismului grăsimilor duc la o schimbare a liniei ovalului feței, apare o a doua bărbie.
Clinicile de chirurgie plastică oferă multe modalități de a ajuta la adio acestor schimbări, dar nu toată lumea poate decide asupra unor astfel de schimbări drastice.
Recent, un lifting facial non-chirurgical a devenit din ce în ce mai popular, ceea ce vă permite să recâștigați frumusețea pierdută fără bisturiu.
Există două tipuri de astfel de proceduri:
- tratarea zonelor cu probleme cu echipamente speciale.
- introducerea unor formulări speciale sub piele.
Lifting facial cu injecții
Întinerirea facială cu injecții constă în introducerea unui cocktail terapeutic special în stratul dermului. Drept urmare, pielea primește nutrienții de care are nevoie și activează procesele care s-au oprit în timpul îmbătrânirii naturale.
Mezoterapia a devenit una dintre cele mai răspândite metode în saloanele de înfrumusețare. Experții recomandă această procedură femeilor cu vârsta peste 40 de ani care au dezvoltat laxitate pielii, riduri statice și de expresie. După examinarea și studierea stării pielii, este selectat un cocktail, a cărui bază este acidul hialuronic. Această substanță este esențială pentru hidratarea pielii și prevenirea evaporării umidității. Acidul hialuronic este produs în corpul uman, dar acest proces încetinește odată cu vârsta.
Spre deosebire de o masca conventionala, cand nu intra foarte multi nutrienti in stratul profund al dermului, introducerea lor sub piele ofera efectul potrivit. În straturile pielii, mișcarea fluxului sanguin și a limfei este accelerată, este stimulat procesul de regenerare celulară și producția de colagen. Ca urmare, ridurile sunt netezite, pielea capătă o culoare chiar frumoasă, devine mai elastică și mai elastică.
O altă modalitate eficientă de a-ți întineri fața este să folosești fire speciale. Cosmetologii spun că, după o astfel de procedură, o femeie arată cu 10 ani mai tânără decât vârsta ei. Firele se întind sub piele, se formează tuberculi microscopici pe ele la anumite distanțe, sunt capabili să grupeze, să schimbe țesuturile pielii, fixându-le în poziția dorită. Ca urmare, pliurile nazolabiale profunde dispar, colțurile buzelor sunt corectate, pielea lăsată este strânsă și cicatricile dispar.
Botoxul este un pionier în întinerirea feței fără plastic. Acest medicament este utilizat în cosmetologie de peste 20 de ani. Principiul metodei este că botoxul, injectat în piele, paralizează temporar mușchii feței, a căror mișcare duce la formarea ridurilor. Botoxul se absoarbe în mod natural în timp, iar ridurile nu apar pe pielea care are timp să-și „amintească" poziția corectă.
Recent, experții recurg din ce în ce mai mult la o nouă metodă numită plasmolifting. Înainte de procedură, pacientul este prelevat de sânge, care, după procesare într-o centrifugă specială, este împărțit în mai multe componente. O parte este introdusă sub piele în care sunt concentrate toate substanțele active. Datorită faptului că se folosește propriul material biologic, nu există respingeri, reacții alergice.
După plasmolifting, procesele naturale de regenerare celulară, sinteza de colagen, acid hialuronic sunt activate în straturile pielii, ceea ce duce la întinerirea dermului, modificări pozitive ale structurii.
Toate aceste metode pot fi combinate cu chirurgia plastică, care în acest caz poate fi mai puțin traumatizantă.
Reîntinerire folosind echipamente speciale
În prezent, se efectuează un lifting facial fără intervenție chirurgicală cu ajutorul unor echipamente speciale.
Una dintre cele mai eficiente și inofensive modalități de întinerire este ridicarea cu frecvență radio. Un dispozitiv special creează o undă radio cu o anumită frecvență, cu care sunt procesate zonele cu probleme. Impactul acoperă straturile profunde ale pielii, unde se produce colagen.
Sinteza acestei substanțe importante este accelerată. După procedură, efectul crește treptat, ceea ce duce la întinerirea naturală a pielii. Contururile feței devin mai clare, pleoapele sunt strânse, imită ridurile, pungile de sub ochi dispar.
Fotoîntinerirea și liftingul cu ultrasunete au o eficiență similară.
Rate pozitive ridicate pot fi obținute prin chirurgia plastică pe față fără intervenție chirurgicală folosind echipamente cu laser. Raza laser pătrunde în straturile profunde ale pielii, ceea ce permite un peeling eficient de înaltă calitate, accelerează procesele naturale care sunt necesare pentru întinerirea feței.
Efectul laserului nu numai că îmbunătățește fluxul sanguin și limfatic, stimulează sinteza colagenului, dar face față și oricăror boli inflamatorii ale pielii datorită proprietăților sale dezinfectante.
Datorită faptului că metodele nechirurgicale de lifting facial sunt atât de diverse, un specialist poate alege cele mai potrivite metode de întinerire pentru fiecare pacient, astfel încât menținerea frumuseții mulți ani nu mai este o problemă.