Întinerirea facială acasă: măști și alte metode

fata cu pielea intinerita

Chiar și cu o silueta ideală, vârsta noastră trădează starea pielii feței noastre. Este cel mai expus influențelor externe, ceea ce înseamnă că necesită o atenție sporită și îngrijire din partea noastră.

Pielea impecabilă, strălucitoare este visul oricărei femei. O astfel de piele vorbește despre sănătate bună.

Astăzi, lumea este plină de poluare și stres, iar când adaugi la această neglijență în îngrijirea pielii, vei vedea cum pielea ta cândva sănătoasă devine plictisitoare și lipsită de viață. Prin urmare, întinerirea pielii este foarte importantă.

Întinerirea facială acasă este posibilă dacă folosești produse dovedite care îți vor lăsa pielea moale și curată.

Având grijă de noi acasă, putem face singuri produse cosmetice naturale și sigure. În conservele din magazin, oricât de frumoase și de scumpe ar fi acestea, există adesea un pericol nu numai pentru piele, ci și pentru sănătate în general.

Pentru a întineri pielea feței, poți folosi rețete populare și poți folosi remedii casnice care sunt mereu la îndemână. Pielea noastră necesită îngrijire constantă și minuțioasă. Nu este un secret că, cu cât suntem mai în vârstă, cu atât starea ei devine mai proastă, iar acest lucru se reflectă în primul rând pe chipul ei.

Remedii la domiciliu pentru întinerirea feței

  • Caisă.Caisele sunt bogate în vitaminele A, C și B, precum și în licopen, ceea ce le face ideale pentru întinerirea pielii. Înmuiați patru până la cinci caise în apă și lăsați-le să se umfle. Scoateți pulpa din ele și pregătiți un amestec omogen adăugând în pulpa de caise două lingurițe de miere, o jumătate de linguriță de ulei de migdale și o jumătate de linguriță de suc de lămâie. Aplicați amestecul cu generozitate pe față și lăsați să se usuce aproximativ douăzeci de minute. Clătiți cu apă rece. Pielea feței va fi strălucitoare.
  • Papaya.Amesteca doua lingurite de pulpa de papaya cu doua lingurite de miere si aplica amestecul pe fata cu miscari circulare. Lăsați-l să acționeze cincisprezece minute și spălați-vă fața cu apă rece. Papaya este bogată în alfa hidroxiacizi care acționează ca un exfoliant natural pentru a condiționa și hrăni pielea.
  • Mască de coajă de portocală.Curățați portocala și uscați coaja. Pregătiți amestecul adăugând două lingurițe de făină de năut și o linguriță de lapte la o linguriță de coajă de portocală uscată. Aplicați masca pe față și spălați după cincisprezece minute. Acidul citric și vitamina C, care sunt bogate în coajă de portocală, curăță, exfoliază și întăresc pielea.
  • Mască de pepene și castraveți.Pepenele verde este util nu numai pentru pierderea în greutate. Cantitatea mare de licopen din pepene verde ajută la combaterea semnelor îmbătrânirii, inclusiv a ridurilor. Pregătiți o mască de față amestecând castraveți ras, pepene verde tocat și câteva picături de suc de lămâie. Aplică masca pe față, după un timp clătește-o cu apă la temperatura camerei. Strălucirea uleioasă va dispărea de pe piele și va străluci de sănătate.
  • Piure de banane.Bananele pot ajuta la combaterea erupțiilor pielii. Acest fruct este foarte bogat în vitamina C și vitamina B6, ambele contribuind la menținerea elasticității și fermității pielii. Pasează o banană medie, adaugă aproximativ două lingurițe de miere și câteva picături de ulei de măsline. Amestecă ingredientele și aplică masca rezultată pe față. Clătește după douăzeci de minute și vei vedea că pielea ta este vizibil mai netedă, mai fermă și mai strălucitoare.
  • rosii- surse de antioxidanti. Oferă tenului tău o doză decentă de antioxidanți, aplicând roșii atât intern, cât și extern. Combinați trei linguri de suc de roșii și o lingură de suc de lămâie. Adăugați două linguri de smântână. Pregătiți o pastă netedă din aceste ingrediente. Aplicați pe față cu mișcări circulare, lăsați să acționeze cincisprezece minute și clătiți. Roșiile conțin licopen, care întinerește pielea și o face mai fermă. Au si proprietati astringente care confera pielii prospetime.
  • Exfoliați cu fulgi de ovăz.Făina de ovăz este bogată în proprietăți antiinflamatorii și antihistaminice. Fulgii de ovăz luminează pielea și luptă împotriva acneei și sunt, de asemenea, benefice în hidratarea pielii. Faceți o pastă amestecând o lingură de fulgi de ovăz cu puțină apă. Adăugați o linguriță de miere, amestecați, aplicați pe față și clătiți după douăzeci de minute. Saponinele găsite în fulgii de ovăz curăță pielea, lăsând-o proaspătă și vibrantă. Acesta este un alt remediu excelent pentru întinerirea pielii.
  • Iaurt hidratant.Iaurtul de casă poate face minuni pentru pielea ta. Acidul lactic pe care îl conține este un demachiant natural, un exfoliant și un hidratant. Pregătiți o mască amestecând două lingurițe de iaurt, un sfert de linguriță de pudră de turmeric și două lingurițe de făină de năut. Curățați-vă fața, aplicați o mască pe ea și clătiți după cincisprezece minute cu apă rece. Această mască de față curăță în mod natural pielea și o face mai fermă, lăsând pielea să arate tânără și revigorată.
  • Lapte praf hidratant.Laptele praf poate fi folosit pentru a întineri pielea. Pregătiți o pastă netedă amestecând o linguriță de lapte praf, o linguriță de miere, o linguriță de suc de lămâie și o jumătate de linguriță de ulei de migdale. Lăsați amestecul pe față timp de cincisprezece minute, apoi clătiți cu apă rece. Laptele curăță pielea, lămâia o strânge, iar uleiul de migdale și mierea hidratează pielea. Cu alte cuvinte, acest remediu de acasă este o încercare obligatorie pentru întinerirea instantanee a pielii.
  • Mască cu ouă.Ouăle pot fi folosite pentru a satura pielea cu proteine. Pregătiți o pastă netedă amestecând un albuș de ou și două lingurițe de argilă verde vindecătoare. Folosind o perie, aplicați amestecul pe față de jos în sus. Lăsați să se usuce complet. Clătiți bine cu apă la temperatura camerei, apoi aplicați o cremă hidratantă pe piele. Oul oferă un lifting facial, strânge porii și hrănește pielea.

Ce altceva poți face pentru a-ți întineri pielea acasă?

  • Mâncați o dietă echilibrată. Alegeți o dietă echilibrată, bogată în legume și fructe. Utilizați portocale ca gustare. Includeți în dieta dumneavoastră alimente bogate în acizi grași Omega 3 și surse bune de proteine pentru a vă hrăni și repara pielea din interior spre exterior. Evitați burgerii, cartofii prăjiți, gustările dulci și sucurile.
  • Dormi suficient. Durata recomandată a somnului unei nopți este de opt ore. Dacă nu poți dormi opt ore, dormi cel puțin cinci până la șase ore. Pentru a-ți păstra pielea proaspătă, încearcă să tragi un pui de somn de zece minute în timpul zilei.
  • Fă sport regulat. Exercițiile fizice sunt o condiție prealabilă pentru întinerirea pielii. Pe lângă antrenamentul cardio și de forță, includeți ceva yoga în programul dvs. Cu cât circulația ta este mai bună, cu atât pielea ta va arăta mai bine.
  • Bea apă. Opt pahare (un litru și jumătate) de apă pe zi este cantitatea potrivită dacă vrei o piele moale, sănătoasă, tânără. Deci nu uitați de apă.

Înainte de a apela la cremele și loțiunile scumpe anti-îmbătrânire disponibile în magazinele de frumusețe, încercați aceste remedii de acasă pentru întinerirea pielii. Sunt simple, convenabile, accesibile și foarte eficiente.