Întinerire fracțională a pielii faciale cu laser

avantaje și dezavantaje ale întineririi fracționale a pielii faciale cu laser

Procesul de îmbătrânire este o lege biologică naturală a oricărui organism uman. Inevitabil, apar semne de estompare a pielii sub formă de riduri, tonus scăzut și pete de vârstă apar pe diferite părți ale corpului. Fața, datorită influenței constante a radiațiilor ultraviolete, a muncii feței și a mușchilor de mestecat, este deosebit de predispusă la ofilire. Din motive evidente, femeile de toate vârstele vor să-și păstreze fața proaspătă și tânără. Într-o astfel de situație, nu numai cremele și măștile vin în ajutor, ci și întinerirea pielii folosind expunerea fracționată.

Esența și avantajele metodei

Tehnologia este expunerea la piele a energiei de înaltă frecvență. Grinzile cu o anumită lungime de undă produc reacții termice sau, mai bine zis, evaporă celulele la o adâncime prestabilită. Dispariția unor celule provoacă sinteza fibrelor de colagen și elastină. Odată cu vârsta, există o reducere semnificativă a sintezei de colagen și elastină în grosimea pielii. Aceste fibre dau pielii elasticitate și tinerețe, de fapt, fiind materialul de construcție al epidermei și al dermei. Astfel, sub acțiunea laserului, are loc întinerirea feței.

Întinerirea cu laser este o tehnică modernă care s-a dovedit pe piața serviciilor de cosmetologie. Să ne uităm la unele dintre beneficii:

  • Tratamentul fracționat este o procedură absolut nedureroasă. Chiar și disconfortul minim, conform recenziilor, este absent.
  • Tehnologia implică leziuni minime ale pielii, datorită cărora urmele după terapie dispar în decurs de 4-5 zile.
  • Tehnologia vă permite să lucrați pe o suprafață mare la un moment dat. Această abordare activează maxim procesele regenerative, ceea ce duce la netezirea activă a ridurilor.

Efectele secundare și reacțiile adverse după intervenția descrisă sunt extrem de rare. Cele mai tipice sunt hiperemia și peelingul în zona de tratament, mâncărime moderată cu autoameliorare. Uneori există o activare a infecției cu herpes. Cu exacerbări frecvente ale herpesului, un medic dermatolog și specialistul în boli infecțioase trebuie consultat înainte de întinerire fracționată.

Care este cursul tratamentului

O sesiune de terapie durează între 25 și 40 de minute. Terapia reparativă poate fi aplicată pe față, gât și decolteu. În cabinet, pacientul stă întins și se poate relaxa.

Sunt necesare 3-4 proceduri pentru un efect maxim. Intervalul optim între sesiuni este de 2 până la 4 săptămâni. În acest timp, epiderma și derma își restabilesc pe deplin potențialul regenerativ. Cursul standard este format din 4 proceduri. Cel mai pronunțat efect vizual este vizibil la 3 luni de la sfârșitul cursului. Dacă este necesar, sesiunile pot fi repetate după 1 an.

La sfârșit, există o mare probabilitate de mâncărime sau senzații ușoare de arsură, care se vor opri după 1-2 ore. Hiperemia și umflarea neexprimată persistă 2-3 zile. În perioada de recuperare timpurie, dermatologii recomandă utilizarea de unguente și spray-uri de vindecare dextpantenol.

Îngrijirea igienică este permisă în ziua intervenției, doar o vizită la saună sau piscină ar trebui limitată în timpul săptămânii. Nu neglijați protecțiile solare - tegumentele după tratament sunt deosebit de sensibile la lumina ultravioletă.

Expunerea fracționată este o metodă eficientă, al cărei efect asupra semnelor îmbătrânirii a fost dovedit prin cercetări științifice. Siguranța, durerea și confortul intervenției îl fac una dintre cele mai populare în practica cosmetologică.